Zaterdag 24 november Chocolade performance in het Gorcums Museum

Met nog 51 kunstenaars neem ik deel aan de tentoonstelling ‘De Smaak te pakken’ in het Gorcums Museum.

Voedsel is door de eeuwen heen een bron van inspiratie voor kunstenaars. De tentoonstelling laat kunstwerken uit verleden en heden zien waarin voedsel wordt afgebeeld of juist wordt gebruikt als medium voor een kunstwerk.

Een tegel om je vingers bij af te likken…

Tijdens de Open Dag van het Gorcums Museum en Artotheek zal ik een speciaal voor de tentoonstelling gemaakte tegel lanceren en presenteren. Het wordt een smakelijke performance waarin je zelf de hoofdrol speelt. Kom vooral kijken en ervaren. De tentoonstelling is zeker de moeite waard en mijn tegel mag je na afloop meenemen!!!

Datum chocolade performance: 24 november 2018 tussen 10:00 en 16:00 uur

Locatie: Gorcums Museum | Kamer van de Tussentijd | Grote Markt 17 | 4201EB Gorinchem

De tentoonstelling de Smaak te pakken loopt nog t/m 10 maart 2019

 

 

13-25 november: verkooptentoonstelling A – R o o m – w i t h – a – F e w

Nog t/m 25 november is de verkoopexpo ‘A Room with a few’ te bezoeken!

Schilderijen van Anne Meijer, schoenen van Liesel Swart, meubels van Frida van der Poel, sieraden van Colette van Essen en porselein en mijn werk is te zien en te koop op de Schoutenstraat nummer 10 in Utrecht. Komt dat zien, het is erg mooi geworden. Ook voor originele sint- en kerst cadeaus!!!

Door onderlinge samenwerkingen ontstaan vaak mooie kruisbestuivingen. Zo verkopen we ons werk in een speciaal voor de locatie gemaakte installatie van kunststof ringen van 50 cm doorsnede. De ringen zijn afkomstig van afgedankte straatverlichting. Frida van der Poel maakt een meubel voor een waskommetje uit mijn TATTOOsanitary serie en Anne Meijer werkt aan een schilderij waarvoor ik een toevoeging maak. Colette van Essen werkt aan levensechte poppen die haar sieraden kunnen dragen, en Liesel maakt gebruik van bewegende machines om haar schoenen te presenteren.

We inspireren elkaar door onverwachte materiaalbewerkingen en door de ambachtelijke technieken die we in ons werk toepassen om ons werk te maken. De werken zijn te begrijpen als een soort speelse onderzoekingen naar de relatie die mensen hebben met kunst, objecten en dingen en naar de (symbolische) betekenis die zij daaraan hechten. Op totaal verschillende wijze komt dit per kunstenaar en per werk tot uiting.

De schilderijen en producten zijn te koop in een speciaal voor de tentoonstelling samengestelde installatie in Galerie Waterbolk aan de Schoutenstraat in Utrecht. Voor 2 weken lang dé plek voor inspirerende cadeaus voor de feestdagen…

W E L K O M !

Installatie en verkooptentoonstelling

A  R o o m  w i t h  a  Fe w

kunst – meubel – porselein – schoenen – sieraden

13 t/m 25 november 2018 | Galerie Waterbolk | Schoutenstraat 10 | Utrecht

Open: DI-ZO van 9:30 – 19:00 uur Donderdag tot 21:00 uur

 

Nieuwe collectie voor Royal Goedewaagen

De samenwerking met Royal Goedewaagen gaat al een tijdje terug. In 2010 heb ik 3 collecties voor deze aardewerkfabriek uit Nieuw-Buinen ontworpen. Ik heb een keuze gemaakt uit een aantal vazen, kannen en schalen uit verschillende vaste collecties. Deze heb ik samengesteld tot een nieuw, gevarieerd geheel en vervolgens bewerkt met glazuren, transfers uit het archief, handschilderwerk en combinaties daarvan. Dit alles onder begeleiding van het professionele en ervaren team van Royal Goedewaagen.

De eerste afspraak om de collectie ‘a Razzle’  in productie te nemen is over twee weken. Op Facebook zal ik het maakproces in foto’s laten zien.

De serie ‘A Razzle’ zal ik presenteren tijdens Designday in Maastricht en is vanaf dan ook te bestellen. Ben je benieuwd naar de prijzen? Stuur mij dan een mail. De prijzen worden namelijk pas later bekend gemaakt.

Royal Goedewaagen | Esther Derkx

Passagen- Design Parcours Ehrenfeld in Köln-Duitsland

Van 15 – 21 januari neem ik deel aan Design Parcours Ehrenfeld, onderdeel van Passagen, het grootste design event in Keulen, Duitsland. Design Parcours Ehrenfeld is een route langs kunst en design in de wijk Ehrenfeld. Interieur design en beeldende kunst wisselen elkaar af op de route.

Samen met ontwerpers Sacha Wendt (tassen,kleding), Pou-belle-design (producten) en Corina Rietveld (sieraden) presenteren we ons onder de naam NL-Originals. Omdat ieder zijn eigen specialistatie / discipline heeft vullen onze producten elkaar goed aan. Verder zijn we alle vier zelf-producerende ontwerpers met een eigen webshop.

Na goede voorbereidingen en een dag opbouwen hebben we galerie Saisongeschäft helemaal naar onze hand gezet. Wil je langskomen of meer informatie? Stuur me een mail 

Passagen – Design Parcours Ehrenfeld

ma-za 12:00 – 20:00

do 12:00 – 22:00 (borrel)

zo 12:00 – 18:00

Locatie: Galerie Saisongeschäft, Körnerstrasse 46, 50823 Keulen, Duitsland

Welkom!

Meesterlijk Design en Ambacht 1-3 december 12:00 -18:00 uur

Op zondag 19 november zijn jullie van harte welkom op Meesterlijk Design en Ambacht

Van 12:00 – 18:00 uur kun je tijdens een heerlijk dagje uit in de Westergasfabriek te Amsterdam de producten zien van 150 verschillende ontwerpers. Ik presenteer hier mijn nieuwste werk zoals de Paradise plates, en je kunt je inschrijven voor ‘foto op een vintage bord’ waarbij je wordt uitgenodigd voor een photoshoot op mijn atelier. De foto breng ik daarna aan op een vintage bord. Stuur me een mail voor meer informatie.

Meesterlijk Design en Ambacht

Tijd: 12:00 uur – 18:00 uur

Locatie: Pazzanistraat 37, Amsterdam

Welkom!

KOOPatelier 19 november 13:00 -18:00 uur

Op zondag 19 november zijn jullie van harte welkom op mijn opgefriste atelier voor een najaars opruiming!

Van 13:00 – 18:00 uur kun je met korting komen struinen aan de Uraniumweg 17 te Utrecht. A- en B-keuze servies, STREETlights met korting en verder zijn al mijn producten in het atelier te zien. Zie ook mijn nieuwsbrief

KOOPatelier zondag 19 november

Tijd: 13:00 uur – 18:00 uur

Locatie: Uraniumweg 17, 3542 AK Utrecht

Nog vragen? Stuur me een mail

Je eigen foto op een vintage bordje

In de uitzending van VTwonen  is te zien dat foto’s van de familie in de uitzending door mij op vintage bloemetjes servies aangebracht. Precies zoals ik dit doe bij mijn Vernieuwd! serviesHet resultaat is te zien in uitzending nummer 1 van VT wonen ‘weer verliefd op je huis’

Wil jij dit ook?

Stuur mij dan een mail met in het opmerkingen venster:

Ja! Ik wil graag nog een keer benaderd worden voor de actie ‘mijn eigen foto op een vintage bordje’. Ik stuur je dan een uitnodiging met uitleg verderop in dit jaar.

Hoe gaat het in zijn werk?

Jij stuurt me je foto’s en maakt een keuze uit de 4 kleuren waarin ik de foto’s print. Dit zijn roze, groen, okergeel en blauw (voor een indruk van de kleuren van de figuren zie http://www.estherx.nl/vernieuwd-servies/borden/). Op basis van deze kleur en de aard van je foto maak ik een keuze uit de vintage borden met (meestal) bloemendecoratie die ik in mijn voorraadkast heb staan en stuur ik een voorstel naar je toe.
Daarna wordt de foto op de computer bewerkt;  ik zet hem in een raster en in jouw favoriete kleur zodat hij geprint kan worden als keramische transfer. Daarna wordt het bord of de schaal ingebrand in de keramiekoven.

 

 

DesignDay 2017 – foto impressie

DesignDay 2017

Van 19 t/m 21 mei presenteer ik mijn TATTOOsanitary en Re:plates op DesignDay 2017

Het event toont het werk van diverse zelf producerende ontwerpers. Ik laat mijn nieuwste ontwerpen zien en geef een korte pitch over mijn werk, toegespitst op upcycling.

Parallel aan DesignDay is de Designroute in Maastricht. Op de route kom je in diverse winkeletalages ontwerpen tegen van DesignDay. Mijn Re:plates en TATTOOsanitary staan in de Bijenkorf etalage aan de Kersenmarkt ter hoogte van nr. 10.

TIP: Denk je aan een verbouwing van de badkamer of toilet? Kom dan voor inspiratie naar TATTOOsanitary op DesignDay en maak er meteen een heerlijk dagje uit van in Maastricht!

DesignDay van 19/5/2017 – 21/5/2017
SAM Decorfabriek | Meerssenerweg 215  | Maastricht
Openingstijden:
vrijdag 20:00 – 22:00 uur
zaterdag 11:00 – 19:00 uur
zondag 11:00 – 18:00 uur

Designroute | Bijenkorf etalage aan de Kersenmarkt | Maastricht | Bekijk de Designroute

Vernieuwd! servies in uitzending VT wonen 19 februari

Op 19 februari was ik te zien in de uitzending van VTwonen.  

De filmploeg bracht een bezoek aan mijn atelier voor de metamorfose van de woonkamer van een familie uit Utrecht.

De familie heeft een kast vol vintage bloemetjes servies. Met de foto’s van de familie en twee bont gedecoreerde schalen uit hun servieskast heb ik een nieuwe combinatie gemaakt en zijn de foto’s ingebrand in de schalen. Precies zoals ik dit doe bij mijn Vernieuwd! serviesHet resultaat is te zien in uitzending nummer 1 van VT wonen ‘weer verliefd op je huis’

Actie ‘mijn eigen foto op een vintage bordje’ 

De actie die ik koppelde aan de uitzending is verlopen. Maar dankzij jullie enthousiaste reacties denk ik nu na over een vervolg.

Wil je later in het jaar nog meedoen aan de nieuwe actie en wil je zelf ook een foto op een vintage bordje laten aanbrengen door mij?  Stuur mij dan een mail met in het opmerkingen venster:

Ja! Ik wil graag nog een keer benaderd worden voor de actie VT wonen, mijn eigen foto op een vintage bordje’. Ik stuur je dan een uitnodiging verderop in dit jaar.

Ook mijn Re:plates zijn gebruikt in de metamorfose: ze zijn door stylist Frans Uijterlinde als wand decoratie opgehangen in de woonkamer van de familie! Wil je net als in de uitzending ook een setje Re:plates aan je wand? Bestel ze hier

Foto Replates VTwonen Fotografie: Barbera Kieboom