Schets Holle Waterweg - Esther Derkx

Finalist van de Merwede challenge met mijn plan Holle waterweg!!!

Woensdag werd bekend dat mijn inzending ‘Holle waterweg’ door is naar de finale van de Merwede challenge!!!

Ik heb een ontwerp gemaakt voor een nieuw voet/fietspad in Merwede, Utrecht.

De sloot die naast het beoogde pad ligt wil ik graag doortrekken van Kanaalweg naar Europalaan. Door middel van een houten vlonder-voetpad dat beneden aan een kant over het water loopt wordt de beleving rondom het water versterkt. Het fietspad van grind loopt erlangs. Je steekt met je hoofd nét boven het maaiveld uit en kijkt al fietsend en wandelend uit over twee bermen met gevarieerde bomen, planten en ingezaaide bloemen die op ecologische wijze tot stand zijn gekomen. Voor de natuurlijke invulling ben ik een samenwerking aangegaan met Lies König van Natuurlijk Wijs. Zij is bioloog en heeft veel ervaring in het inrichten van watergebieden op ecologische wijze.

Iedereen is van harte welkom bij Kanaal30 waar de pitches van de 5 finalisten gehouden worden van 17:00-17:30 uur!
Adres: Kanaalstraat 30 Utrecht.

De Finale is tijdens het Merwede festival dat zich rondom Kanaal30 en de Stadstuinen afspeelt dit hele weekend. Maak er dus gerust de hele dag een feest van!

Mijn volledige plan kun je hier lezen: Merwedechallenge-EstherDerkx2019DEF

Dank voor jullie steun voor mijn plan!!!!

Schets Holle Waterweg - Esther Derkx

Schets Holle Waterweg – Esther Derkx

 

 

 

 

Vintage bordje met bloemen en een portret van de familie in VTwonen

Vernieuwd! servies in uitzending VT wonen 17 maart

Op 17 maart tijdens de uitzending van VTwonen weer verliefd op je huis werd mijn Vernieuwd! servies getoond in de metamorfose in Eindhoven.

Dimphy houdt van modern en industrieel, Samanta van veel verschillende kleuren en een nonchalante inrichting. Mijn decoratieve Vernieuwd! servies combineert goed met industriële tegenhangers in het interieur, en het is stylist Frans Uyterlinde  wel toevertrouwd om hiervan een mooie mix te maken. De foto van de familie die ik kreeg heb ik op een vintage ontbijtbord uit mijn eigen collectie aangebracht. Oude en nieuwe elementen komen samen in dit ontbijtbordje. Ditzelfde principe pas ik toe op mijn Vernieuwd! serviesHieronder zie je hoe het bordje uiteindelijk is geworden.

Je eigen foto op een vintage bordje

Wil je zelf ook een foto op een vintage bordje laten aanbrengen door mij?  Vul dan het deelnameformulier in en mail me je foto. Op het deelnameformulier is alle info en prijzen te vinden. Ik neem dan contact met je op over het vervolg.

Fotografie VT wonen foto: Barbara Kieboom

Vt wonen weer verliefd op je huis - foto van het gezin

 

Zaterdag 24 november Chocolade performance in het Gorcums Museum

Met nog 51 kunstenaars neem ik deel aan de tentoonstelling ‘De Smaak te pakken’ in het Gorcums Museum.

Voedsel is door de eeuwen heen een bron van inspiratie voor kunstenaars. De tentoonstelling laat kunstwerken uit verleden en heden zien waarin voedsel wordt afgebeeld of juist wordt gebruikt als medium voor een kunstwerk.

Een tegel om je vingers bij af te likken…

Tijdens de Open Dag van het Gorcums Museum en Artotheek heb ik een speciaal voor de tentoonstelling gemaakte tegel gelanceerd en geserveerd. Een smakelijke performance waarin de bezoeker zelf de hoofdrol speelt. Mijn performance is gefilmd door RTL4. Zie:

 

 

 

13-25 november: verkooptentoonstelling A – R o o m – w i t h – a – F e w

Nog t/m 25 november is de verkoopexpo ‘A Room with a few’ te bezoeken!

Schilderijen van Anne Meijer, schoenen van Liesel Swart, meubels van Frida van der Poel, sieraden van Colette van Essen en porselein en mijn werk is te zien en te koop op de Schoutenstraat nummer 10 in Utrecht. Komt dat zien, het is erg mooi geworden. Ook voor originele sint- en kerst cadeaus!!!

Door onderlinge samenwerkingen ontstaan vaak mooie kruisbestuivingen. Zo verkopen we ons werk in een speciaal voor de locatie gemaakte installatie van kunststof ringen van 50 cm doorsnede. De ringen zijn afkomstig van afgedankte straatverlichting. Frida van der Poel maakt een meubel voor een waskommetje uit mijn TATTOOsanitary serie en Anne Meijer werkt aan een schilderij waarvoor ik een toevoeging maak. Colette van Essen werkt aan levensechte poppen die haar sieraden kunnen dragen, en Liesel maakt gebruik van bewegende machines om haar schoenen te presenteren.

We inspireren elkaar door onverwachte materiaalbewerkingen en door de ambachtelijke technieken die we in ons werk toepassen om ons werk te maken. De werken zijn te begrijpen als een soort speelse onderzoekingen naar de relatie die mensen hebben met kunst, objecten en dingen en naar de (symbolische) betekenis die zij daaraan hechten. Op totaal verschillende wijze komt dit per kunstenaar en per werk tot uiting.

De schilderijen en producten zijn te koop in een speciaal voor de tentoonstelling samengestelde installatie in Galerie Waterbolk aan de Schoutenstraat in Utrecht. Voor 2 weken lang dé plek voor inspirerende cadeaus voor de feestdagen…

W E L K O M !

Installatie en verkooptentoonstelling

A  R o o m  w i t h  a  Fe w

kunst – meubel – porselein – schoenen – sieraden

13 t/m 25 november 2018 | Galerie Waterbolk | Schoutenstraat 10 | Utrecht

Open: DI-ZO van 9:30 – 19:00 uur Donderdag tot 21:00 uur

 

Nieuwe collectie voor Royal Goedewaagen

De samenwerking met Royal Goedewaagen gaat al een tijdje terug. In 2010 heb ik 3 collecties voor deze aardewerkfabriek uit Nieuw-Buinen ontworpen. Ik heb een keuze gemaakt uit een aantal vazen, kannen en schalen uit verschillende vaste collecties. Deze heb ik samengesteld tot een nieuw, gevarieerd geheel en vervolgens bewerkt met glazuren, transfers uit het archief, handschilderwerk en combinaties daarvan. Dit alles onder begeleiding van het professionele en ervaren team van Royal Goedewaagen.

De eerste afspraak om de collectie ‘a Razzle’  in productie te nemen is over twee weken. Op Facebook zal ik het maakproces in foto’s laten zien.

De serie ‘A Razzle’ zal ik presenteren tijdens Designday in Maastricht en is vanaf dan ook te bestellen. Ben je benieuwd naar de prijzen? Stuur mij dan een mail. De prijzen worden namelijk pas later bekend gemaakt.

Royal Goedewaagen | Esther Derkx

Passagen- Design Parcours Ehrenfeld in Köln-Duitsland

Van 15 – 21 januari neem ik deel aan Design Parcours Ehrenfeld, onderdeel van Passagen, het grootste design event in Keulen, Duitsland. Design Parcours Ehrenfeld is een route langs kunst en design in de wijk Ehrenfeld. Interieur design en beeldende kunst wisselen elkaar af op de route.

Samen met ontwerpers Sacha Wendt (tassen,kleding), Pou-belle-design (producten) en Corina Rietveld (sieraden) presenteren we ons onder de naam NL-Originals. Omdat ieder zijn eigen specialistatie / discipline heeft vullen onze producten elkaar goed aan. Verder zijn we alle vier zelf-producerende ontwerpers met een eigen webshop.

Na goede voorbereidingen en een dag opbouwen hebben we galerie Saisongeschäft helemaal naar onze hand gezet. Wil je langskomen of meer informatie? Stuur me een mail 

Passagen – Design Parcours Ehrenfeld

ma-za 12:00 – 20:00

do 12:00 – 22:00 (borrel)

zo 12:00 – 18:00

Locatie: Galerie Saisongeschäft, Körnerstrasse 46, 50823 Keulen, Duitsland

Welkom!

Meesterlijk Design en Ambacht 1-3 december 12:00 -18:00 uur

Op zondag 19 november zijn jullie van harte welkom op Meesterlijk Design en Ambacht

Van 12:00 – 18:00 uur kun je tijdens een heerlijk dagje uit in de Westergasfabriek te Amsterdam de producten zien van 150 verschillende ontwerpers. Ik presenteer hier mijn nieuwste werk zoals de Paradise plates, en je kunt je inschrijven voor ‘foto op een vintage bord’ waarbij je wordt uitgenodigd voor een photoshoot op mijn atelier. De foto breng ik daarna aan op een vintage bord. Stuur me een mail voor meer informatie.

Meesterlijk Design en Ambacht

Tijd: 12:00 uur – 18:00 uur

Locatie: Pazzanistraat 37, Amsterdam

Welkom!

KOOPatelier 19 november 13:00 -18:00 uur

Op zondag 19 november zijn jullie van harte welkom op mijn opgefriste atelier voor een najaars opruiming!

Van 13:00 – 18:00 uur kun je met korting komen struinen aan de Uraniumweg 17 te Utrecht. A- en B-keuze servies, STREETlights met korting en verder zijn al mijn producten in het atelier te zien. Zie ook mijn nieuwsbrief

KOOPatelier zondag 19 november

Tijd: 13:00 uur – 18:00 uur

Locatie: Uraniumweg 17, 3542 AK Utrecht

Nog vragen? Stuur me een mail