Glazen bollampen zijn er in verschillende soorten en maten. Het glas heeft een opaal laag die een diffuus wit licht geeft. Door gebruik te maken van tweedehands bollen uit verschillende productie processen en tijdsperiodes ontdekte ik dat de dekking van deze opaal laag per soort verschillend is. Van dit gegeven maak ik gebruik bij de keuze van het ontwerp. Door middel van zeefdruk en een glastransfer wordt dit aan de binnenkant van de bollampen aangebracht. Doordat de dekking van het opaal varieert in transparantie is de afbeelding soms scherp, dan weer vaag te zien. De bollampen worden geleverd met een zwarte- of een witte schroefrand waarmee je de bol aan het plafond of aan de muur kunt bevestigen.

Kies zelf je favoriete pin-up afbeelding door op het product te klikken en bij het bestellen je keuze door te geven in het opmerkingenveld.

The glass bulb lamps, a very common design in the Netherlands, are used in bathrooms and toilets for ages. By experimenting with the glass of used bulb lamps, I discovered the opal coverage is different for every lamp. When the image is applied at the inside of the lamp, it shows vague or sharp at the outside, depending from the transparency of the opal coverage. Therefore every bulb lamp is unique.