In opdracht van de Gemeente Hoofddorp maakten Merel Maissan en Esther Derkx een kunstwerk op tegels in de tunnels aan het Liniepad, tussen het Centraal Station en de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp. Het kunstwerk heeft als doel het veiligheidsgevoel in de tunnels te vergroten en de wijkbewoners van Graan voor Visch actief te betrekken bij het maken van het kunstwerk.

Tijdens een kunstles op Basisschool de Wegwijzer en tijdens de buitenspeeldag op 12 juni is door de kinderen gewerkt aan beeldmateriaal voor het kunstwerk. De kinderen kregen uitleg over het kunstproject, en aan de hand van het verhaal van Pipi Langkous gingen ze in glazen potjes met allerlei verzamelde materialen aan de slag met het maken van SPUNKS.  De potjes zijn vervolgens van bovenaf gefotografeerd waardoor de landschapjes in cirkelvorm worden weergegeven. Alle foto’s van de SPUNKS samen vormen één grote afbeelding die op tegels in de tunnels zijn aangebracht. Ieder kind heeft dus zijn eigen, unieke bijdrage aan het kunstwerk geleverd.

Wat is een Spunk?
Een Spunk kan van alles zijn, zelfgemaakt, zelf gevonden, van waardeloos materiaal, iets kostbaars of iets ongewoons. Van natuurlijk materiaal of van plastic. Een Spunk is een bodemvondst of een waterschat. De enige voorwaarde is dat het past in een potje met een deksel.

 

13 november 2013 is het kunstwerk feestelijk geopend.